20160926

Reasons to Date (or marry) a Girl Who Loves to Travel (cr to : Trekeffect)

I just want to leave it here on my online diary, so that I can read it again in the future and be awesome just like how I usually do.
Some people might be disagree, but so what :p

So here are the reason:

1. She is witty, intelligent and enthralling
There is never a dull moment with a girl who loves to travel. Whether she’s urging you to take an exciting adventure in a Safari jungle or sharing stories of her epic backpacking escapades, she always has a way to enthrall you. Plus, she’s got the wit and charm to make your conversations more fun and engaging.

A girl who loves to travel is often intelligent, curious and inquisitive. After all, traveling is one of the best forms of education. With enthusiasm and passion, she can talk for a number of hours about her backpacking trips and adventures abroad.

2. Life never gets boring with a girl who loves to travel
Just when you think that your life is heading towards the mundane, she will come up with a trip that will create magic and a spark of excitement in your life. She will plan a trip, and will even have the budget and flights sorted out. She is, then, going to take you to places where you’ve never been to, allowing you to discover a lot of new things that could add an extra element of fun and excitement in your life.

A girl who loves to travel also recognizes every opportunity for adventure, excitement and fun. She is always keen to try something new and unusual with you, whether abroad or at home. From building houses in Africa to skydiving in Dubai, she has a sense of adventure that is practically limitless, and you’ll never get bored with her.

3. She is sprightly and active 
Whether she’s hiking the Himalayas or taking a stroll around the neighborhood, she is the kind of girl who wants to be active at all times. While she does love the occasional stops to Starbucks, she is someone that pushes you outside comfort zone, to help you become a better, stronger and healthier version of yourself.

4. She is fun-loving and spontaneous
Travelers, in general, are always up for a blast. And they rarely say no to things that are new and fun, which makes her a perfect fit to a dude who’s into a good-time and spontaneous relationship.
 
5. A girl who loves to travel is adaptable and easy-going
After many delays, missed flights, bad restrooms, bad street food and wrong turns, it is safe to say that she is adaptable and easy-going. She is ready for any bumps on the road metaphorically and literally. When life throws a curve ball at her, she smacks it right out of the ballpark with flying colors.
 
6. She's not materialistic
There is no need for you to spend a great deal of money on a girl who loves to travel. As her boyfriend or suitor, you won’t have to buy her extravagant gifts like a ritzy car or a state-of-the-art smartphone, just to impress her or make her happy. As a matter of fact, a simple yet meaningful gift like a photo frame of you and her traveling will sweep her away into bliss.
 
7. She is easy to please
A girl who loves to travel certainly knows how to appreciate the small and simple things in life. She loves to listen to the chirping birds near your window, or watch the gleaming stars at night. She even goes nuts over the incense sticks that will remind her of the smells in Bali, or the wasabi candies that bring back memories of her unforgettable gastronomic experience in Japan.

20160905

Hello again: Catur Wulan akhir 2016~


seolah-olah seperti berwajah mulus, sesekali boleh lah 

ngga kerasa ya sudah masuk catur wulan terakhirnya tahun 2016...tahun 2016 ini sungguh-sungguh full of surprises ya,
jadi tinggal tunggu aja Oktober (karena ada sequelnya 'My Pra-wedding', W GA ZABAR 'KETEMU' BIAZZZ)
dan mungkin ada sesuatu di bulan November (uwopo)

full of surprises banget lah - kayak racauan masa lalu yang pengen ulang tahun di bawah guguran bunga sakura asli kejadian tahun ini
kayak - berhasil menaklukkan puncaknya Korea (Halla-san) sama kerja-kerja volunteer kayak bule-bule - intinya post graduate trip mission succeeded

dan...akhirnya...seperti ninja yang mengendap di kegelapan...saat ini bisa terlibat di suatu tempat - yang kategorinya (kategorinya lho) termasuk diidam-idamkan sejak tahun 2012~ ga sia-sia yang penguatan dirinya (kalo habis baca-baca postingan blog jaman lalu yang sebenernya ... alay banget - sekarang pun masih).

zungguh aku harus bersemangat yah, 
menyelaraskan otak kanan dan kiri (karena merasa 4minggu terakhir mempekerjakan otak kiri terus setelah lama ngga kepake lol)
kerasa banget butuh banget asupan fluff dan gelora nih
alhasil jadi rajin baca komik yang sangat ngga penting di perpus 
atau webtoon 
dan jadi menilik dorama untuk membangun gelora masa muda yang sempat redup :/
*berujung pada keinginan yang masih harus ditahan*


butuh bimbingan senpai - segala-galanya 


20160801

[Kafe Surabaya] ke Cambium yuk!

Jadi...bagaimana dengan weekend kalian readers? 
(ceileh sok-sok nyapa, pake sebutan readers pula)

Weekend saya minggu ini cukup sempurna ya, dikelilingi banyak teman, ada schedule ngelapak dan...saya dapat undangan penting nih ffuffu...


Ceritanya...salah dua teman saya dapat mandat suci untuk mengelola sebuah kafe baru di daerah Manyar. Bagi yang seumuran sama saya dan waktu SD sekolah di daerah Surabaya Timur mungkin familiar deh dengan toko buku Manyar - iya yang itu! Tempat beli buku paket, LKS sama 'perang bintang' (ya ampun diingat-ingat hidupku agak berat ya dari SD kerjaannya berjuang di 'perang bintang')... Nah di tahun 2016 ini ada yang baru di Toko Buku Manyar, lokasi yang dulunya (seinget saya) buat jualan mukenah, perlengkapan haji, stationary, dll sudah 'disulap' menjadi kafe dengan gaya farm house.

 ini semacam wall of fame nya Cambium deh, kalian wajib foto di dinding yang unik nih...hmmm cuss buruan sebelum jadi mainstream :v

Memang ngga salah kalau sang Owner memilih nama Cambium untuk kafenya, karena interior kafe ini kurang lebihnya 85% terbuat dari kayu, yang menarik nih ternyata sang Owner sendiri yang mendesain interior plus perabotannya...tapi yang personally bikin perasaan senang sih spot di samping jendela, karena berhadapan langsung dengan jalan raya dengan pemandangan pohon-pohon plus bapak-bapak penjual kue rangin, daan..pas banget hari itu lagi bersemi ada kembang-kembang berguguran gitu...berasa jadi tokoh utama di drama Cinta di Musim Cherry :").